ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ Κώστας Κακογιάννης

 


Εκείνη ήταν η ώρα μηδέν!
Όπως είδε τον γιο της, πετσί και κόκκαλο, να τρέμει σωριασμένος στο πάτωμα, ξύπνησε μέσα της μια τέτοια δύναμη, που με μια κραυγή σαν κεραυνός κοίταξε πάνω και φώναξε: 
«Ή που θα μου στείλεις τούτη τη στιγμή δυο αγγέλους για να τον σώσουν ή πάρε τον μαζί Σου, γιατί δεν αντέχω άλλο τούτο το βάσανο!»

Και τότε, λες και άνοιξαν οι ουρανοί και την άκουσαν. Ο ανήμπορος Μιχάλης* βρήκε τη δύναμη και σηκώθηκε. Αμίλητος, άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. 

Φοβήθηκε μήπως και δεν τον ξαναδεί. Οι αγώνες της για να σώσει τον πρωτότοκό της ατέλειωτοι. Μόνη της ανάγιωσε και τα 3 παιδιά της, δουλεύοντας μέρα νύχτα μπροστά από μια ραπτομηχανή, αφού ο άντρας της τους εγκατέλειψε από νωρίς. Ξόδεψε ό,τι είχε και δεν είχε και χρεώθηκε άλλα τόσα για υποσχόμενες θεραπείες σε κέντρα αποκατάστασης στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Μέχρι και στο Ισραήλ πήγαν σε έναν γιατρό που έταζε θαύματα με μεταγγίσεις αίματος. Όλα μάταια. Η ηρωίνη ήταν πια ο αφέντης τους. 

Κι όσο κι αν η ταλαίπωρη μάνα καλούσε για βοήθεια, ούτε οι γιατροί, ούτε οι αστυνομικοί, ούτε οι βουλευτές και οι υπουργοί που πλησίασε έκαναν κάτι ώστε να βοηθηθούν τα παραστρατημένα αυτά παιδιά από το κράτος. Όλοι αδιάφοροι. Ακόμα και οι συγγενείς που κάποτε την στήριζαν, σήκωσαν τα χέρια, περιμένοντας τον Μιχάλη να σβήσει από μέρα σε μέρα.

Και όμως, πριν περάσουν δυο ώρες, το παιδί της επέστρεψε με αίματα στο κεφάλι. Άφησε στο τραπέζι της κουζίνας ένα χαρτάκι με έναν αριθμό τηλεφώνου και την αγκάλιασε για να λυτρωθεί.  

«Είχα δυστύχημα, μάμα, εχτύπησα θκυο άντρες, έναν Ισπανό τζαι έναν καλαμαρά. Ευτυχώς εκτός που κάτι γρατσουνιές εν επάθαν τίποτε. Ήταν πολλά ευγενικοί μαζί μου τζαι αντί να με καταγγείλουν, εδώσαν μου τούτον τον αριθμό τζαι είπαν μου: «Ήρθαμε στην Κύπρο για να σε βοηθήσουμε. Μόλις το αποφασίσεις, κάλεσέ μας και θα είμαστε αμέσως δίπλα σου».  

Το ανατριχιαστικό είναι ότι στο τραπέζι υπήρχε ήδη ακόμα ένα χαρτάκι με έναν αριθμό, γιατί λίγα λεπτά πριν είχε τηλεφωνήσει η νοσοκόμα ξαδέλφη και της έδωσε ένα νούμερο κάποιων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Μιχάλη. Σε έναν από τους θαλάμους του νοσοκομείου που εργαζόταν, νοσηλευόταν ένας νεαρός, πρώην χρήστης και της έκανε εντύπωση που στο προσκεφάλι του μέρα-νύχτα βρισκόταν κάποιος και τον πρόσεχε. Όταν τον ρώτησε για ποιο λόγο δεν τον αφήνει ούτε λεπτό μόνο του, της μίλησε για το ίδρυμά τους που εδρεύει στην Ισπανία και βοηθά αφιλοκερδώς νέους με εξαρτήσεις.

Ναι, και στα δυο χαρτάκια ήταν γραμμένο το ίδιο ακριβώς νούμερο!

Θεόσταλτο το σημάδι. Κάλεσαν άμεσα τον αριθμό και πριν περάσει μια ώρα, οι «δυο αγγέλοι» ήρθαν και τον παρέλαβαν. Την επομένη έφυγε για Ισπανία. 

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε, ο σκελετωμένος Μιχάλης είναι πλέον ένας γεροδεμένος παλίκαρος σε πλήρη απεξάρτηση και έγινε πλέον ο ίδιος μέντορας για άτομα με το ίδιο πρόβλημα.

Οι δύο αγγέλοι είχαν έρθει το 2010 στην Κύπρο για να ιδρύσουν παράρτημα του ιδρύματος RETO στο νησί μας. Ο Μιχάλης και το παιδί στο νοσοκομείο ήταν οι πρώτοι «ασθενείς» τους. Το ίδρυμα αυτό εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες και μέσω της προσευχής, της μουσικής, της κίνησης και της εργασίας στη φύση πετυχαίνει απίστευτα ψηλά ποσοστά απεξάρτησης. Δεν αρνούνται σε κανέναν τη βοήθεια και ούτε υπάρχουν λίστες αναμονής. Όλα Δωρεάν!

Τωρά γιατί σας τα λαλώ τούτα εγώ, που είμαι ο πιο άσχετος των ασχέτων με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και που όποτε βλέπω ταινία με αναφορά σε ναρκωτικά, κλείνω την τηλεόραση, γιατί δεν το αντέχω;

Γιατί για κάποιον μυστήριο λόγο μέσα σε 24 ώρες συνευρέθηκα με δυο γονιούς που μου εκμυστηρεύτηκαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με τα παιδιά τους και τη λύτρωσή τους που έχουν πλέον θεραπευτεί. Το ένα περιστατικό είναι αυτό που σας διηγήθηκα και το άλλο, εξίσου ανατριχιαστικό, στην Αγία Σκέπη, όπου επίσης τελούνται θαύματα. Εκείνη την ιστορία όμως θα σας την πω μια άλλη φορά για να μην μακρηγορώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1 Με την Αγία Σκέπη νιώθω ιδιαίτερα συνδεδεμένος, αφού σχεδόν όλα τα βιολογικά προϊόντα που καταναλώνω (μέλι, αλεύρι, στέβια, ψωμί, όσπρια, κιμάς σόγιας κ.λπ.) είναι δικής τους παραγωγής και συσκευασίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Ό,τι ανάφερα για το RETO είναι μέσω των πληροφοριών που μου είπε η ίδια μητέρα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, έχουν δική τους σελίδα στο internet.

*Χρησιμοποιώ ψευδώνυμο για σκοπούς προστασίας, η ιστορία είναι 100% αληθινή χωρίς ίχνος… σάλτσας ή λογοτεχνικής προσαρμογής.


https://www.facebook.com/c.cacoyannis

https://www.instagram.com/cacoyannis

https://www.tiktok.com/@cacoyannis 

https://www.youtube.com/parakentro

https://cacoyannis.blogspot.com 

https://linktr.ee/cacoyannis

www.parakentro.com

Σχόλια

  1. Εκ μέρους του Reto Κύπρου σας ευχαριστούμε θερμά για το άρθρο αυτό! Ο Θεός να σας ευλογεί πλούσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμεις σας ευχαριστουμε για το τοσο σημαντικο εργο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΚΑΛΛΗ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΧΩΡΊΣ ΟΥΣΙΕΣ.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΆ. Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΡΚΗ ΈΞΙ ΜΉΝΕΣ. ΝΑ ΞΕΚΗΝΗ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΙΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΣΗΝΗΔΗΤΗ.ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΗΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΠΑΜΠΟ ΚΟΥΖΑΛΗ - Κώστας Κακογιάννης

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ Κώστας Κακογιάννης

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΞΕΝΑΚΗ Κώστας Κακογιάννης