ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 



Ξεκινήσαν με στόχο τα 10 χιλιόμετρα περπάτημα, ξέρετε, αυτά που καταλυούν τις πίτσες, τα γαριδάκια, τη νουκατίνα της Ειρήνης και τις λοιπές αμαρτίες που καταβρόχθισαν το Σαββατοκύριακο, με πρόφαση την ονομαστική εορτή του Κωστάκη.


Με το αυτοκίνητο οδήγησαν για κανένα τέταρτο προς τον Πεδουλά, στους πρόποδες ενός βουνού το οποίο ο συνθέτης της παρέας αποκαλεί «Άστραψεν η Ανατολή» (Στην κορφή του ερμήνευσε πέρσι το ομώνυμό τους τραγούδι).


Ο Κωστάκης, που όταν έφευγαν είχε την έννοια του στα drone και τα αξεσουάρ, ξέχασε να πάρει μαζί του το νερό του και έτσι για όλη τη δύσκολη και ανηφορική διαδρομή είχαν ένα μόνο μπουκαλάκι και για τους δυο. Ευτυχώς η προσμονή για το μαγικό ηλιοβασίλεμα στην κορφή τους έδινε δύναμη και ξέχασαν τη δίψα τους.


Πέρασαν 90 λεπτά ανηφόρας. Ο Κουζάλης μπροστά με τα ορειβατικά μπαστούνια του, ενώ ο ρομαντικός Κωστάκης λίγο πιο πίσω, τάχα μου για να θαυμάζει τη θέα. Εκατόν μέτρα πριν φτάσουν στο τέρμα, ο δεύτερος εντόπισε χαμηλά στο βάθος ένα απάτητο δρομάκι με άγρια μωβ λουλούδια να το περιτριγυρίζουν. Το φως που τα έλουζε έκανε την όλη σκηνή τόσο παραμυθένια που αμέσως φώναξε: 

«Πάμπο…. στράφου πίσω, αλλαγή σχεδίων, κατηφορίζουμε!»





Ευτυχώς που είχαν τα μπαστούνια, γιατί η κατάβαση ήταν πολύ απότομη. Με βάδισμα τύπου... χελώνας-αράχνης κατάφεραν να πλησιάσουν.


Ήταν όλα τόσο πρωτόγνωρα όμορφα, με χρώματα που σπάνια συναντά κάποιος στην ορεινή φύση της Μαραθάσας.  

Εκατοντάδες μέλισσες και πεταλούδες φιλούσαν τα άνθη. 

Ευθύς άρχισαν να αποτυπώνουν τη μαγεία, ο κάθε ένας το σέλφι στικ του. Και φυσικά ο Κωστάκης τι άλλο από το «Παραμύθι» να τραγουδήσει στο μαγεμένο αυτό κομμάτι γης!


Μετά από κανένα μισάωρο είπαν να προχωρήσουν από περιέργεια λίγο πιο πέρα, διότι ένα δάσος τύπου Χάνσελ και Γκρέτελ ξεπρόβαλε και θέλησαν να το περιεργαστούν.  

Και τι αντίκρισαν μπροστά τους μετά τη στροφή;

Τη Λεμύθου από ψηλά!

Ναι, το υπέροχο αυτό ανεξερεύνητο τοπίο ήταν πάνω από το Παράκεντρο, αλλά έφθασαν κοντά του με παράκαμψη 15 χιλιομέτρων!



ΠΑΡΑΜΥΘΙ

μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ

πρώτη ερμηνεία Μάριαμ Βενιζέλου



Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού με την μικρή Μάριαμ Βενιζέλου








ΠΑΡΑΜΥΘΙ στίχοι Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ Αν δεις τον ήλιο να τραγουδά και το λουλούδι να χορεύει Αν δεις το δέντρο να σου γελά κι ένα ζαρκάδι να πετά Θα μοιάζουν όλα αληθινά σε κάποια πόλη μαγεμένη Κι όταν ο χρόνος με κυνηγά στο παραμύθι μου γυρνώ ξανά Μικρό μου καρδιοχτύπι Μεγάλη μου χαρά Σε ζαχαρένιο σπίτι θα ζω παντοτινά Αν δεις τον ήλιο να τραγουδά κι ένα ζαρκάδι να πετά Θα μοιάζουν όλα αληθινά με μιαν ορχήστρα μεθυσμένη Κι όταν ο χρόνος με κυνηγά στο παραμύθι μου γυρνώ ξανά στο παραμύθι μου γυρνώ ξανά...



https://www.facebook.com/c.cacoyannis 

https://www.instagram.com/cacoyannis 

https://www.tiktok.com/@cacoyannis  

https://www.youtube.com/parakentro

https://cacoyannis.blogspot.com 

https://linktr.ee/cacoyannis

www.parakentro.com 




Σχόλια

  1. Υπέροχο πανέμορφο τραγούδι πραγματικά παραμυθένιο paper Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλα μπορούμε να τα δούμε μαγικά όπως γράφει εδώ το τραγούδι Λοιπόν μπορούμε να τα δούμε μαγικά όταν βλέπουμε με μάτια της καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως κι αν το δούμε και τ' ακούσουμε, στο στούντιο ή στη φύση, είναι ένα τρυφερό γλυκό παραμύθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΠΑΜΠΟ ΚΟΥΖΑΛΗ - Κώστας Κακογιάννης

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ Κώστας Κακογιάννης

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΞΕΝΑΚΗ Κώστας Κακογιάννης