ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Κώστας Κακογιάννης


Το Ενετικό Γεφύρι της Ελιάς (16ος αιώνας) βρίσκεται στα διοικητικά όρια του χωριού Φοινί. 

Το όνομα φημολογείται ότι το πήρε από ένα δέντρο ελιάς που βρισκόταν κοντά. Πρόκειται για οξύκορφο, πετρόκτιστο γεφύρι μικρογραφία του ξακουστού γεφυριού του Τζελεφού, που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα πιο κάτω. Το ρυάκι που διασχίζει από κάτω είναι ένας παραπόταμος του Διαρίζου, ο Φοινιώτης.


Αν έχετε... «εξερευνητική διάθεση», μπορείτε να το επισκεφθείτε όπως και εμείς χθες με τα πόδια, από τον χωματόδρομο που οδηγεί σε αυτό από τους Αγίους Αναργύρους του Φοινιού (γύρω στα 8 χιλιόμετρα). Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα όμορφη το φθινόπωρο και την άνοιξη. Προσέξτε όμως να μεν ξιπαστείτε, όταν θα περνάτε δίπλα από κάποιες μάντρες που έχουν… φιλικά σκυλάκια. Εμείς μια χαρά τα χαιρετήσαμε, ο καημένος ο Ξενάκης όμως... εβράχηκεν που τον φόον του, όταν τα είδε!





Αν το αυτοκίνητό σας είναι saloon, καλύτερα να πάτε είτε από το χωριό Καμινάρια, αφού απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα ασφάλτινου δρόμου, είτε από τον δρόμο του Αγίου Νικολάου που οδηγεί προς τον Τζελεφό, διότι ο χωμάτινος δρόμος του Φοινιού είναι σε αρκετά σημεία ανώμαλος.


Το τοπίο και οι ήχοι της φύσης μαγικοί και μοναδικοί. Λυπήθηκα όμως που κάποιοι ασυνείδητοι στόλισαν τον γύρω χώρο με... συλλεκτικά σκουπίδια.


Το απόσπασμα που ερμηνεύω είναι από το τραγούδι μας ΤΩΡΑ, σε στίχους του Πάμπου Κουζάλη και μουσική δική μου, το οποίο γράψαμε ειδικά για τη φετινή τελετή βράβευσης του Θ.Ο.Κ. και το ερμήνευσε η Γεωργία Νεοκλέους https://youtu.be/C-MlDZGFt-Y










"ΤΩΡΑ" παρτιτούρα Κώστας Κακογιάννης


https://www.facebook.com/c.cacoyannis

https://www.instagram.com/cacoyannis

https://www.tiktok.com/@cacoyannis 

https://www.youtube.com/parakentro

https://cacoyannis.blogspot.com 

https://linktr.ee/cacoyannis

www.parakentro.com


 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΠΑΜΠΟ ΚΟΥΖΑΛΗ - Κώστας Κακογιάννης

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ Κώστας Κακογιάννης

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΞΕΝΑΚΗ Κώστας Κακογιάννης