Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ - Κώστας Κακογιάννης

Μετά τον καφέ με τους γονείς γύρισα στη Λεμύθου για το μεσημεριανό. Μαγειρέψαμε το φασολάκι που μας άφησε η γειτόνισσά μας η Μαρία έξω από την πόρτα χθες το απόγευμα. Σκέτη απόλαυση!!




Αφού σταμάτησε η βροχή, ξεκινήσαμε για περίπατο με την ελπίδα να καταλυθεί λίγη από την τούρτα του Γαβρίλη. Με τα δάση λασπωμένα είπαμε να κάνουμε, μετά από καιρό, τον γύρο του χωριού, περπατώντας έτσι στην άσφαλτο.


Η φύση και οι μυρωδιές της μοναδικές. Αυτό όμως που με πλημμύρισε με ευτυχία ήταν η αγάπη και η γενναιοδωρία τόσο των χωριανών όσο και της ίδιας της φύσης. Από όπου κι αν περνούσαμε χαμόγελα και τρατάρισμα! 


Πρώτη μας καλωσόρισε η αδέσποτη ροδιά που βλέπετε στη φωτογραφία με τους κατακόκκινους καρπούς της. Ο Κωστάκης αφού έκανε τον ζογκλέρ και περιχάρισε με τα ρόδια που του χάρισε, καταβρόχθισε και απόλαυσε το ένα από αυτά, ανηφορίζοντας προς την πάνω γειτονιά.


Ίσα-ίσα που ανεβήκαν, και μια συγχωριανή που έψηνε ππαλουζέ (μουσταλευριά) τους φώναξε να τον δοκιμάσουν. Απόλαυση και αυτός, απόλαυση και τα γλυκά της λόγια. Δεν πρόλαβαν να την αποχαιρετήσουν και στα 100 μέτρα ένας χωριανός που μάζευε καρύδια από το περιβόλι του, τους φώναξε και τους έδωσε μια τσάντα γεμάτη. Στο Παράκεντρο επέστρεψαν φορτωμένοι και χορτάτοι, αφού και ο γείτονας ο Χαράλαμπος τους πλούμισε με μια κόκκινη κολοκύθα και μια τσάντα σταφύλι.


Ναι, συγκινήθηκα με την ευλογία που βίωσα σήμερα!

Όποια και να είναι τα σκοτεινά σχέδια της Ελίτ, του Schwab, του Gates που αγόρασε τη μισή αγροτική γη της Αμερικής, και του World Economic Forum για το 2030, θα τα καταφέρουμε. 

Όσο κι αν θέλουν να φτωχοποιήσουν τους Ολλανδούς και τους Νεοζηλανδούς αγρότες και αργότερα τους δικούς μας με βαριές φορολογίες, γιατί… «πορδίζουν» οι αγελάδες τους και «καταστρέφουν» το περιβάλλον, όσο κι αν θέλουν να πεινάσουμε για να μας ελέγχουν, ακριβαίνοντας σκόπιμα τα τρόφιμα, η αλληλεγγύη και η αγάπη των ανθρώπων, όπως την βίωσα σήμερα, θα νικήσει και θα τους ανατρέψει τα σκοτεινά σχέδια.


https://www.facebook.com/c.cacoyannis

https://www.instagram.com/cacoyannis

https://www.tiktok.com/@cacoyannis 

https://www.youtube.com/parakentro

https://cacoyannis.blogspot.com 

https://linktr.ee/cacoyannis

www.parakentro.com

Σχόλια

  1. Τι όμορφο το κείμενο σου Κωστάκη μου γλυκέ!!Σαν να περνούν από μπροστά μου οι εικόνες και οι μυρωδιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΠΑΜΠΟ ΚΟΥΖΑΛΗ - Κώστας Κακογιάννης

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ Κώστας Κακογιάννης

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΞΕΝΑΚΗ Κώστας Κακογιάννης